Manualny zmiękczacz wody DVA pozwala na uzyskanie optymalnej twardości wody. Zmiękczacz działa w oparciu o wkład żywiczny, który regeneruje się za pomocą soli kuchennej, po dłuższym korzystaniu ze zmiękczacza między innymi po smaku kawy jesteśmy w stanie poznać, czy wymaga on regeneracji. Jeśli przygotowujemy kawę w prawidłowy sposób, a mimo to jest ona cierpka i gorzka w smaku to jest to objaw zużycia wkładu. Espresso przygotowane na wodzie oczyszczonej w oparciu o wkład żywiczny jest zbalansowane i równomierne w swoim smaku, a także ukazuje w sposób klarowny wszystkie swoje największe smakowe atuty i walory, a koneser jest w stanie określić chociażby nuty smakowe w zeń zawarte oraz zapamiętać zapach. Dzieje się tak po przez obniżenie poziomu twardości wody oraz zbalansowanie ilości wszystkich najważniejszych pierwiastków zawartych w wodzie odpowiadających za smak kawy takich jak magnez, czy wapń. Zmiękczacz o pojemności 12l zaspokoi potrzeby właściciela restauracji, kawiarni lub PUB-u.
Dane techniczne:
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.