Profesjonalne ekspresy do kawy – dla kawiarni, restauracji oraz PUB-ów
Wybór odpowiedniego ekspresu do kawy to kluczowy element wyposażenia każdego lokalu, który chce przyciągać i godnie wynagradzać pracę właścicieli. To nie przypadek, że mówi się, że ekspres do kawy jest sercem każdej kawiarni, a często także restauracji, jednak w tym przypadku powinna to być kuchnia. Profesjonalny ekspres do kawy dla profesjonalistów pozwala na przygotowywanie kilku kaw jednocześnie a specyfika polskiego rynku polega na serwowaniu większej ilości kaw mlecznych. W porównaniu z domowymi ekspresami do kawy, profesjonalne ekspresy są przede wszystkim przystosowane do ciągłej pracy. Odznaczają się specyficzną solidną budową, która jest odporna na np. intensywną eksploatację co więcej, zaletami tego typu urządzeń są także szybkość i wydajność pracy co przekłada się na wspomniane przyrządzenie wielu filiżanek aromatycznej kawy w krótkim czasie. Każdy zekspresów dla profesjonalistów w naszej ofercie charakteryzuje się najwyższą jakością zapewniającą długie i bezproblemowe użytkowanie, charakteryzując się wszystkimi najważniejszymi rozwiązaniami technicznymi, które to gwarantują. Ekspresy profesjonalne są bezpośrednio podłączone do wody oraz mają swój odpływ nieczystości.
Ekspresy gastronomiczne do kawy kolbowe
Decydując się na otwarcie kawiarni lub zakup ekspresu do restauracji kupujący musimy mieć na uwadze przeszkolenie personelu do jego obsługi, jeśli wcześniej nie miała styczności z tego typu urządzeniami. Zaraz po jakości urządzenia, umiejętności baristyczne personelu są najważniejszą kwestią, która przybliży nas do sukcesu, bez osoby, która zna techniki rysowania na kawie takie jak latte art nie ma sensu inwestowania w tego typu biznes. Właśnie ekspresy kolbowe gwarantują nam najwyższą jakość przygotowywanej kawy, dlatego też, do swojej pracy wykorzystują je profesjonalni bariści i specjaliści w parzeniu kawy. Łącząc swoje umiejętności z najlepszym sprzętem potrafią przyrządzić kawowe kreacje, które fascynują nie tylko smakiem, ale także wyglądem. Dla baristów przygotowanie kawy to prawdziwy rytuał, któremu poświęcają wiele uwagi i staranności. Zakup ekspresu do kawy do restauracji czy kawiarni oprócz tego, że swoją konstrukcją i wyglądem zrobi wrażenie na konsumentach o najbardziej wymagających zmysłach estetycznych, daje gwarancję przygotowywania kawy o niepowtarzalnym wyjątkowym smaku, który klient zapamiętuje i chce po niego wracać.
Jaki ekspres profesjonalny do kawiarni czy restauracji wybrać?
W sytuacji, gdy oferowana przez Państwa kawa będzie produktem o dużym udziale w sprzedaży w Państwa biznesie to potrzebują Państwo najlepszego ekspresu – kolbowego, jedno lub dwu grupowego w zależności od ilości przygotowywanych kaw. Taki ekspres do kawy jest doskonałym wyborem do eleganckich kawiarni oraz idealnym uzupełnieniem w lepszych restauracjach, gdzie kawa przygotowywana za pomocą takiego ekspresu, będzie idealnym uzupełnieniem karty dań. Decydując się na zakup ekspresu do kawiarni czy też restauracji warto wziąć pod uwagę klika istotnych kwestii, takich jak: moc grzałek, ilość grup, oszczędność oraz wydajność i stabilność pracy. Istotna jest także łatwość czyszczenia urządzenia, aby przerwy na wyczyszczenie były jak najkrótsze. Mając na uwadze wszystkie powyższe elementy jesteśmy w stanie wybrać idealny ekspres, który spełni Państwa oczekiwania. W razie pytań zachęcamy do bezpośredniego kontaktu, służymy Państwu pomocą i z chęcią pomożemy wybrać odpowiednie urządzenie, dostosowane do Państwa potrzeb.
Praktyczne urządzenie z grupą E-61 zaprojektowane z myślą o małych gastronomiach i restauracjach. Wyposażony w kocioł miedziany z wymiennikiem poprzecznym oraz pompę wyporową z zewnętrznie regulowanym podejściem. Jest to wersja semiautomatic, dzięki czemu to barista decyduje w 100% jak przygotowywane jest jego espresso. Model Uragano posiada dwie grupy kawowe stworzone w oparciu o grupę E-61.
Ekspres idealny do Twojej kawiarni lub restauracji. Nowoczesny design i rozwiązania.
Quick Mill Model. 0998 Uragano Compact DE jest to dwugrupowy ekspres profesjonalny, który spełni oczekiwania właściciela PUB-u, restauracji lub kawiarni.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 13999,99zł
Dostępność 1 w magazynie
Elektra Barlume 2GR biały lód to wyjątkowy ekspres, który idealnie sprawdzi się w Twojej kawiarni, restauracji lub PUB-ie
Elektra Barlume 2GR biały lód to wyjątkowy ekspres, który idealnie sprawdzi się w Twojej kawiarni, restauracji lub PUB-ie.
Elektra Sixties T3 2GR to dwu grupowy ekspres profesjonalny stworzony z myślą o kawiarniach, lodziarniach pubach i restauracjach.
Elektra Sixties T3R 2GR to dwu grupowy ekspres gastronomiczny stworzony z myślą o kawiarniach, lodziarniach pubach i restauracjach. Ekspres skonstruowany jest w oparciu o grupę zaparzającą E-61. Głównym celem podczas projektowania urządzenia było stworzenie ekspresu kompaktowego o jak najmniejszych rozmiarach i jednocześnie właściwościach ekspresu gastronomicznego.